Breaking

srpski3english2

Arhitektura Louis Vuitton modnog pejzaža

Architecture / NEW / TOP / November 5, 2016
Vodeća britanska scenografkinja Es Devlin i kreativni direktor brenda Nicolas Ghesquiere pažljivo su odabrali atraktivnu lokaciju, pejzaž koji oduzima dah i arhitekturu u centru jednog od najzapaženijih modnih dogadjaja koji je obeležio 2016. godinu – predstavljanje Louis Vuitton Cruise Collection 2017.

LV Rio 05

“Osmislili smo okruženje koje će biti direktan odgovor na Nimeyerovu
arhitekturu i na neverovatan prirodno i urbano okruženje“  

Es Devlin

LV Rio 08

Na vrhu litice, sa predivnim pogledom na Rio i zaliv Guanabara, okružen autentičnim planisnkim pejzažom nalazi se Muzej Savremene Umetnosti (“Museo de Arte Contemporáneo”) delo najpoznatijeg brazilskog arhitekte Oscara Nimeyer-a.

Izuzetna skulpturalnost forme koja predstavlja konus okrenut naopako, kao da lebdi nad tlom sa kojim ga povezuje elegantna rampa koja naglašava futuristički arhitektonski koncept objekta čija je izgradnja završena 1996. godine.

LV Rio 016

“Putanje koje prate predstavljaju eho krivudavih lineanih formi  i vode naš pogled prema dubinama mora i kamenitom pejzažu “

Es Devlin

LV Rio 013

Legenda svetskog modernizma i jedno od njegovih najupečatljivijih dela savršeno su uklopljeni u artistički modni koncept brenda Louis Vuitton.

LV Rio 010

Krivudava staza naglašena jarko crvenom bojom postaje dvosmerna modna pista koja se razmotava na tlo i razbija u raznobojne kubuse izmedju kojih su defilovali modeli.

LV Rio 015

Sportski krojevi presečeni zaobljenim linijama asociraju na arhitekturu objekta,  jarke boje koje se medjusobno prožimaju i suptilno naglašen pattern koji asocira na fudbal predstavljaju svojevrsni omaž gradu koji je kao i Louis Vuitton modeli jedinstven u spoju arhitekture, kulture, sporta kao vatromet boja i energije.

LV Rio 02

“Obojeni kolaž koji opažamo u Riju danas nakalemljen je na 20 godina staru retro budućnost Nimeyer-ove izvanredne skulpturalne arhitekture“

Es Devlin

LV Rio 018

sources: Wikipedia,Es Devlin, Louis Vuitton, ArchDaily


Tags: , , , , , , ,
Previous Post

COLOR ME, PANTONE

Next Post

2016. Moments & People

You might also like0 Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


More Story

COLOR ME, PANTONE

Početkom ove jeseni u saradnji sa New York Fashion Week Pantone Institut je objavio Pantone Fashion Color Report Spring...

October 2, 2016