Home Arhitektura & Moda MIU MIU PARIS _ NOVA ADRESA ZA MODNE BUNTOVNICE

MIU MIU PARIS _ NOVA ADRESA ZA MODNE BUNTOVNICE

by admin

Kao jedna od svetskih prestonica mode Pariz je postavio stroga pravila svim vodećim svetskim brendovima koji su zauzeli svoje mesto u samom srcu grada. Tako su najzvučnija imena modne industrije počela da se utrkuju u očuvanju predivnog arhitektonskog nasledja grada svetlosti kako bi baš enterijeri njihovih modnih prodavnica ostali duboko urezani u svest modnih nomada. Ovog leta ubedljivu pobedu odnela je nova Miu Miu prodavnica, monohromatski umetnički eksperimet nadahnut nežnim dodirom čiste umetnosti i okupan svetlošću Pariza!

 

 

Miu Miu donosi ekscentričnu viziju ženstvenosti, potpuno drugačiju od vanvremenske elegancije sestrinskog brenda Prada.  Prepoznatljiv po maštovitim modnim kolekcijama koje od samog početka prati snažan umetnički koncept, godinama je ovaj milanski brend pomalo stidljivo širio svoj modni uticaj uticaj u gradu svetlosti sa svega nekoliko prodavnica ali samo u okviru  najzvučnijih robnih kuća u Parizu. Prekretnica u razvoju brenda Miu Miu dogodila se 2014. godine kada se u modnim krugovima proširila vest o prebacivanju sedišta brenda iz Milana u Pariz.

 

 

 

 

Prva samostalna Miu Miu prodavnica zasijala je u punom sjaju ovog leta na rue du Faubourg Saint-Honoré, jednoj od najpoznatijih adresa u gradu svetlosti. Predivan objekat na broju 1 predstavlja remek-delo francuske klasične arhitekture 19. veka. Karakterističan izgled obekta sa stilskim ukrasima na fasadi znalački je preoblikovan preciznim rezovima kojima su otvorena dva široka izloga. Savršena simetrija sa naglašenim centralnim ulazom u stambenu zgradu na tipično francuski način odvaja dva odvojena ulaza u prodavnicu – levi ulaz vodi u carstvo Miu Miu kolekcije cipela, dok je desno prostor u okviru je prikazana ready-to-wear kolekcija zajedno sa kolekcijom aksesaora.

 

 

 

[blockquote align=”left” author=Miuccia Prada”]   Dizajniranje je za mene veoma kompleksan proces. Postoji mnogo ideja koje želim da pokažem na samo jednom komadu odeće i one su često potpuno kontradiktorne. Kreativni proces u Miu Miu je potpuno drugačiji kreativnog procesa u Pradi. Miu Miu nije toliko komplikovan kao Prada. Umesto da bude mlad, Miu Miu je direktan. Prada je sofisticirana i odgovorna. Miu Miu je nekako nekritična i bezazlena. Kada radim na Miu Miu kolekcijama, reešenje dolazi odmah,

instiktivno i spontano, sa svim što mi je dostupno tog trenutka. Ako razmislim tri puta, zaustavljam se.[/blockquote]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedinstveni prostorni koncept nalazi se na prostoru od 540m2 i na potpuno nov način oživljava tradiciju brenda – prepoznatljiv motiv damasta više nije blještavo zlatan već je ‘’uronjen’’ u nežno plavu boju koja ostavlja snažan vizuelni utisak prelivajući se sa poda na stepenice, zidove, plafone i nameštaj. Čitav prostor prizemlja predstavlja personifikaciju raskošne staklene vitrine u kojoj su izloženi najdragoceniji predmeti želja svake žene – tašne, cipele, nakit, parfemi…Svedeno dizajnirani komadi nameštaja integrisani su u prostor, obučeni u isti plavi damast tako da ne narušavaju savršenu scenografiju na kojoj se ponosno ističu forme, boje i materijali najnovijih Miu Miu kolekcija…pročitajte više u septebarskom izdanju magazina ELLE

izvori & fotografije: Miu Miu, Retaldesignblog

You may also like

Leave a Comment