Home Arhitektura & Moda PASTELNO ARHITEKTONSKO NEBO

PASTELNO ARHITEKTONSKO NEBO

by admin
Kreativnost, sloboda, maštovitost mladih arhitekata u okviru izložbe Design Miami  ove godine je bukvalno dodirnula nebo. Šuma od jednostavnih belih stubova nosi konstrukciju na kojoj je prikazana arhitektura iz jednog potpuno novog ugla.

Pink Architecture 01

NEIZGRADJENI PAVILJON čiji su autori studenti arhitekture Joanne Cheung, Jenny Shen, Steven Meyer, Doug Harsevoort &  Yiliu Shen sa univerziteta u Harvardu nalazi se na samom ulazu na ovogodišnji Design Miami

Pink Architecture 02

Metalni raster stubova i greda, promišljeno i elegantno arhitektonsko rešenje koje na jedan maštovit način prikazuje proces projektovanja i arhitektonsku profesiju kroz jednu fazu projekta – makete.

Pink Architecture 05

Osnovni koncept paviljona je da pokaže proces formiranja jednog arhitekte, kako studenti koriste svoj talenat, razvijaju maštu i kroz kroz učenje otkrivaju nove tehnologije, usavršavaju nove veštine i na kraju kreiraju novu akrhitekturu.

Pink Architecture 03

200 maketa različitih projekta postavljeno je naopako, tako da se iz perspektive posetioca jasno može sagledati arhitektonska forma objekta.

Pink Architecture 04

Sve makete su izradjene na isti način od specifičnog polimernog materijala. Jarka boja odabrana je kao savršeni kontrast plavom nebu koje ilustruje povezanost prirode i arhitekture.

Pink Architecture Team

 

Photos: Designboom

Source: Designboom, DesignMiami, Harvard Graduate School 

 

You may also like

Leave a Comment