Home Arhitektura & Moda ARHITEKTURA LOUIS VUITTON MODNOG PEJZAŽA

ARHITEKTURA LOUIS VUITTON MODNOG PEJZAŽA

by admin

LV Rio 05Vodeća britanska scenografkinja Es Devlin i kreativni direktor brenda Nicolas Ghesquiere pažljivo su odabrali atraktivnu lokaciju, pejzaž koji oduzima dah i arhitekturu u centru jednog od najzapaženijih modnih dogadjaja koji je obeležio 2016. godinu – predstavljanje Louis Vuitton Cruise Collection 2017.

 

“Osmislili smo okruženje koje će biti direktan odgovor na Nimeyerovu
arhitekturu i na neverovatan prirodno i urbano okruženje“  

Es Devlin

Na vrhu litice, sa predivnim pogledom na Rio i zaliv Guanabara, okružen autentičnim planisnkim pejzažom nalazi se Muzej Savremene Umetnosti (“Museo de Arte Contemporáneo”) delo najpoznatijeg brazilskog arhitekte Oscara Nimeyer-a.
Izuzetna skulpturalnost forme koja predstavlja konus okrenut naopako, kao da lebdi nad tlom sa kojim ga povezuje elegantna rampa koja naglašava futuristički arhitektonski koncept objekta čija je izgradnja završena 1996. godine.

 

LV Rio 016

“Putanje koje prate predstavljaju eho krivudavih lineanih formi  i vode naš pogled prema dubinama mora i kamenitom pejzažu “

Es Devlin

Legenda svetskog modernizma i jedno od njegovih najupečatljivijih dela savršeno su uklopljeni u artistički modni koncept brenda Louis Vuitton.

Krivudava staza naglašena jarko crvenom bojom postaje dvosmerna modna pista koja se razmotava na tlo i razbija u raznobojne kubuse izmedju kojih su defilovali modeli. Sportski krojevi presečeni zaobljenim linijama asociraju na arhitekturu objekta,  jarke boje koje se medjusobno prožimaju i suptilno naglašen pattern koji asocira na fudbal predstavljaju svojevrsni omaž gradu koji je kao i Louis Vuitton modeli jedinstven u spoju arhitekture, kulture, sporta kao vatromet boja i energije.

LV Rio 02

“Obojeni kolaž koji opažamo u Riju danas nakalemljen je na 20 godina staru retro budućnost Nimeyer-ove izvanredne skulpturalne arhitekture“

Es Devlin

 

 

 

sources: Wikipedia,Es Devlin, Louis Vuitton, ArchDaily

You may also like

Leave a Comment