Home Arhitektura & Moda BAO BAO MODNA ARHITEKTURA

BAO BAO MODNA ARHITEKTURA

by admin
Fantastičan modni koncept  BAO BAO ISSEY MIYAKE  japanski studio MOMENT pretvorio je ovog leta u izuzetno delo savremene pop-up-shop arhitekture. U isto vreme i lagana i čvrsta, savršeno mekana ali fantastično stabilna struktura koja u svojoj savršeno privremenoj arhitektonskohj formi krije suštinu BAO BAO modno-arhitektonskog koncepta.

 

Issey Miyake, japanski modni dizajner poznat po svom jedinstvenom futurističkom stilu koji je inspirisan novim tehnologijama, japanskom tradicijom, umetnošću, arhitekturom koje na svoj prepoznatljiv način pretvara u sjajne modne kolekcije.

BAO BAO ISSEY MIYAKE  je modna linija dizajniranih torbi koja je nastala 2000. godine i od tada je najpoželjniji komad za ljubitelje modne arhitekture.  

bao-bao-issey-miyake-aw-2012_8

“Fleksibilna funkcionalnost“ je jedna od osnovnih karakteristika Bao Bao torbe koja se kao najbitniji svakodnevni modni aksesoar savršeno uklapa u brzinu savremenog načina života.

BAO-BAO-ISSEY-MIYAKE-SHOGUN-CANNONBALL

Ona se transformiše i živi dinamičan život menjajući svoj oblik u skladu sa potrebama svog ponosnog vlasnika.  Na prvi pogled čista forma i jednostavan dizajn, koji krije vešto osmišljen koncept sastavljen od trijangulisanih oblika koji se medjusobno uklapaju i kombinuju kreirajući patern koji se svakim pokretom menja u novu formu. 

Tsumire-Nicopanda-Harajuku-2013-03-10-DSC1849

Bao Bao modna linija  se sastoji od nekoliko različitih muških i ženskih modela torbi od klasičnih, preko nekoliko veličina rančeva, do mini ekstravagantnih clutch modela, a svaka kolkecija  se razlikuje po dizajnu paterna, bojama i materijalima.

 

Prostorni dizajn brenda već nekoliko godina unazad kreira japanski studio MOMENT koji svaki put iznova oduševljava arhitektonsku i modnu publiku fenomanalnim idejama i prostorima u duhu BAO BAO inspirisani najnovim kolekcijama.

Najnoviji projekat je pop-up-shop, remek delo konceptuale privremene arhitekture. Najnovija ‘’platinum finished’’ kolekcija predstavljena je u okviru pomalo renesansnog okruženja tradicionalnog tržnog centra u Tokijskom Nihonbashi district-u.  Dizajneri  Hisaaki Hirawata i Tomohiro Watabe su na svoj prepoznatljiv način osmislili prostor koji fasadom privlači pažnju posetilaca, ali ih na suptilan način uvodi u pažljivo osmišljen prostor koji je kreiran tako da u prvi plan istakne lepotu oblika, boja, materijala izložene kolekcije. 

Nizak zid kao sjajna crna traka povezuje paviljon i predstavlja postament za ‘’lebdeći’’ zid od sjajnih srebrnih balona punjenih heliijumom. Modularna aluminiujmska konstrukcija i baloni koji se u pravilnm nizu redjaju lagano se pomerajući kada prodje neki prolaznik predstavljaju samu suštinu BAO BAO modnog dizajna I forme koja “nastaje slučajno“

isseymiyakedesignboom04

Unutrašnjost paviljona je svedena, pod je crn i simbolizuje crnu podlogu koja je osnova dizajna svake torbe, a srebrni baloni svojom veličinom i oblim konturama predstavljaju odličnu podlogu na kojoj se savršeno ističu prefinjeni detalji različitih modela.

Modna arhitektura u ekstravagantnom spoju forme koja je funkcionalna, inspirisana japanskom tradicijom origamija u savršenom spoju sa futurističkim materijalima.  

Sources: Domus, Designboom, FrameBao Bao Issey Miyake, Moment, Issey Miyake

You may also like

Leave a Comment