Home Dizajn Enterijera Omiljeni modeli trpezarijskih stolica

Omiljeni modeli trpezarijskih stolica

by admin

Pored dnevnog boravka tu je još jedan važan ambijent ili prostorija u kojoj se okuplja porodica – trpezarija! U centru pažnje svake trpezarije je svakako sto, ali ono što celom prostoru daje poseban šarm su STOLICE koje treba u isto vreme da budu stilski uklopljene ali i savršeno udobne. 

 

Pre svega stolice treba da svojom dimenzijom odgovaraju stolu, ne sme ih biti premalo ili previše. Materijali od kojih se izradjuju stolice mogu biti različiti od drveta, metala, plastike…Sedište i naslon mogu biti tapacirani, obučeni u kožu ili tekstil, ali mogu biti i od materijala od koga je napravljena stolica.

Trpezarijske stolice mogu biti sa ili bez rukonaslona, pa su one sa rukonsalonom elegantnije i udobnije ali zauzimaju više prostora, dok su one bez rukonaslona manje i praktičnije. Za male prostore, kada je trpezarijski sto sklopiv , postoje i modeli stolica koje se lako sklapaju i odlažu.

U otvorenom konceptu kuhinje, obično se postavlja i šank koji kuhinju i trpezariju povezuje u jednu celinu, pa treba voditi računa da se barske stolice povežu sa trpezarisjkim stolicama. Obično proizvodjači nude isti model ili ukoliko to nije slučaj treba odabrati neki model koji prati ceo dizajn po materijalima i bojama.

Predstavljam Vam moje omiljene modele koji nikada neće izaći iz mode:

No 1. Stolica ETOILE by Calligaris

Savršeno udobna i elegantna stolica koja se proizvodi sa drvenim i metalnim nogicama & ima potpuno tapacirano sedište i naslon. Obrada drveta i metala, kao i materijal i boja tkanine se biraju prema katalogu proizvodjača.

No 2. Stolica MAGDA by Cattelan Italia 

Glamurozan model stolice sa zaobljenim naslonom i nogicama od masivnog drveta. Model se izradjuje sa ili bez rukonaslona koji su elegantno uklopljeni u ceo dizan. Takodje postoji i model sa štepanim zadnjim delom.  Obrada drveta i  kao i materijal i boja kože ili tranine se biraju prema katalogu proizvodjača.

No 3. Stolica BEETLE by Gubi

Ovaj izuzetno popularan model stolice najpoznatiji je po svom obliku, tankim metalnim nogicama i detaljima, medjutim postoji i opcija sa drvenim nogicama i rukonaslonom. Obrada drveta i  kao i materijal i boja kože ili tranine se biraju prema katalogu proizvodjača.

 

You may also like

Leave a Comment