Home Dizajn Enterijera Savršen stil & glamur malog prostora

Savršen stil & glamur malog prostora

by admin

Projekat i dizajn savršenog multifunkcionalnog prostora od svega 30 m² koji se lako može transformisati iz radnog u životni prostor, potpisuje Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera.

U elitnom naselju ’’Beograd na Vodi’’ u okviru objekta ’’Park View’’ nalazi se ovaj perfektno osmišljen mali stan koji se lako obuhvata jednim pogledom i savršen je dokaz da za glamurozan enterijer nije potrebno mnogo kvadratnih metara.  Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera i pasionirani zaljubljenik u svoj posao potpisuje projekat ovog multifunkcionlanog stana / studia od svega 30m²  koji se može lako transformisati iz radnog u životni prostor.

Ono što najviše privlači pažnju kada je ovaj projekat u pitanju je svakako mali kompaktan prostor u okviru koga je svaki kutak maksimalno iskorišćen, ali na jedan sofisticiran način koji ne zatrpava prostor već od njega stvara savršeno prijatan ambijent.

U izvornom stanju ovaj mali stan bio je klasičnog rasporeda, sa pregradnim zidovima, jednostavnim parketom i običnom keramikom. Zahtev investitora bio je da se napravi multifunkcionlan prostor koji se može lako transformisati iz stambenog u radni prostor i obrnuto. Kada je u pitanju dizajn, želja vlasnika bila je da se jednostavan prostor pretvori u mainijaturnu oazu glamura.

 

 

Originalno je prostor bio podeljen na dve celine, ulaznu zonu koja se nastavlja na kuhinju sa trpezarijom i dnevnu zonu sa izlazom na terasu, koje su  bile odvojene pregradnim zidovima. Tijana je kao iskusan dizajner enterijera osmislila rešenje koje izvlači maksimum iz prostora kako u funkcionalnom tako i u estetskom smislu. Porušeni  su svi pregradni zidovi,  tako da je ceo prostor postao jedna skladna celina sa svim elementima koji su savršeno uklopljeni u malu kvadraturu. Takodje postavljen je novi parket, keramika u kuaptilu, kao i nova ulazna vrata koja prate novi stil prostora.  Gotovo sve od antrea, preko kupatila, kuhinje do dnevnog boravka izradjeno je po meri kako bi se savršeno uklopilo u minijaturnu kvadraturu.

 

 

 

 

[blockquote align=”none” author=”Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera”] Da bi dizajner bio dovoljno dobaru svom poslu, potrebno je da pre svega razume klijenta – njegove  potrebe vezane organizaciju prostora, lični  stil i senzibilitet. Upravo je ovaj mix svih faktora presudan u tome koliko će saradnja izmedju dizajnera enterijera i klijenta rezultirati uspehom. [/blockquote]

 

Ceo prostor definiše bogata tekstura parketa u kombinaciji sa nežno belom bojom zidova koji su  ukrašeni  elegantnim dekorativnim lajsnama. Ulazna zona je kompaktna, sa jedne strane su vrata koja vode u kupatilo, dok su sa druge strane vrata obučena u ogledalo koja sakrivaju prostor male vešernice.

Kuhinja je dizajnirana kao svojevrstan akcenat u prostoru koja savršenom kobinacijom materijala i detalja unosi dozu glamura u ceo prostor. Jednostavne linije  kuhinjskih elemenata  izradjenih od medijapana dopunjeni su niskim visećim elementima koji su u isto vreme  i polica za dekoraciju, sa pozadinom od prirodnog furnira oraha fine-line. Ploča kuhinje izradjena je od Corian-a, dok je na zidu prirodni mermer sa bogatom šarom koja je uklopljena sa sudoperom i baterijom u raskošnoj boji bakra. Kuhinja se završava elegantnom visokom vitrinom obučenom u furnir oraha sa staklenim vratima i diskretnim osvetljenjem.

Dnevna zona je diskretno odvojena od ulazne zone blago zatamnjenim ogledalom sa na zidu, dok je dnevni prostor definisan na plafonu, indirektnim sufitnim osvetljenjem i upečatljivim lusterom na sredini.

 

Kako se prostor trenutno koristi kao radni prostor tj. dizajn studio autorke Tijane Lalović, osmišljen je tako da se malom intervencijom lako može transformisati u životni prostor za dvoje – sofu bi zamenio trosedom sa mehaniznom sa krevetom, radni sto bi preuzeo funkciju trpezarisjkog stola, a na mestu biblioteke bi bio garderober. Kuhinja i kupatilo su isprojektovani tako da zadovoljavaju potrebe i jedne i druge namene prostora.

Elegantana sofa zaobljenih ivica savršeno je uklopljena u prostor.  Jednostavna biblioteka izgleda kao crtež na belom papiru, a kombincija crnog metala i stakla daje joj prozračnost tako da nestaje u prostoru. Radni sto u kombinaciji crnog mat matala i mermera upotpunjen je stolicama u istom dizajnu obučenim u pliš u’’taupe’’ nijansi.  Niska zatvorena komoda nastavlja se na radijator koji je vešto sakriven u komoziciji vrata, dok se iznad nalazi monolitna bela polica koja kao da izlazi iz zida. Bogate draperije i mekani beli tepih zaokružuju priču ovog elegantnog enterijera koji je u isto vreme i glamurozan i topao.

 

[blockquote align=”none” author=”Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera”]Vanvremenska elegancija je ključna reč kada je u pitanju dizajn ovog enterijera. Spoj neutralnih tonova, savremeni materijali i upečatljivi detalji čine da ceo prostor odiše jednostavnošću sa notom luksuza. [/blockquote]

Kupatilo je, po rečima autorke, dizajnirano tako da poseduje taj čarobni momenat iznenadjenja. Neutralna bež keramika na zidovima i na podu presečena je keramičkim pločicama velikih dimenzija sa upečatljivom šarom zeleno / braon kamena.  Minimalistička crna-mat galanterija, umivaonk od Corian-a sa sivim ormarićem,  osvetljenje i ključni detalji čine da se i ovaj prostor savršeno uklapa u glamurozan koncept celog stana.

Autorka ovog enterijera, Tijana Lalović, posvetila je veliku pažnju ključnim detaljima  kao što je savršeno isprojektovano osvetljenje i upotreba ogledala. Osvetljenje je može se reću ključno u okviru svakog projekta, posebno kada su manji prostori u pitanju jer akcentovanjem odredjenih pozicija u stanu ceo prostor dobija drugu dimenziju, dok ogledala daju prostoru dubinu i čine ga većim nego što zapravo jeste, a u isto vreme čine ambijent luksuznim.

[blockquote align=”none” author=”Tijana Lalović, diplomirani dizajner enterijera”]Moj posao je nešto što me, pored moje porodice, čini ispunjenom i kompletnom, a velika ljubav prema dizajnu enterijera  oduvek me je vodila kroz ideju da želim da pomognem onima kojima je potrebna pomoć oko organizacije životnog ili poslovnog prostora. [/blockquote]

Fotografije:  Kristina Karaičić

 

 

You may also like

Leave a Comment