AQUAZZURA RASKOŠNA BAJKA ITALIJANSKOG LUKSUZA

Iza neobičnog imena AQUAZZURA i prepoznatljive estetike elegantnih formi cipela stoji Edgardo Osorio koji je 2011. godine sa samo 25. godina svojim istančanim osećajem za lepotu pokorio svetski modnu elitu. 

Edgardo Osorio 02

Rodjen u Kolumbiji i kako sam kaže detinstvo je proveo negde izmedju Sjedinjenih Država i Velike Britanije i baš zbog toga kroz dizajn cipela neprekidno teži da postigne savršen balans izmedju savremenog dizajna, besprekorno luksuzne izrade i savršene udobnosti.

Brojne nagrade, medju kojima je i Španski “Elle Style Award“ 2014. Godine su samo potvrda šta se dobija kada se bogatom Evropskom nasledju doda Američki osećaj komfora uz neodoljivu dozu seksipila koju na svojim nogama ponosno ističu modne ikone savremenog doba od Beyonce preko Charlize Theron do Olivia Palermo.

Prostorni koncept AQUAZURRA prodavnica širom sveta koji savršeno oslikava duh brenda osmislile su sestre Cláudia i Catarina Soares Pereira koje zajedno sa majkom Catarina-om Rosas stoje iza portugalskog arhitektonskog studija “Casa Do Passadiço“. Najpoželjini ženski porodični tim u svetu luksuznog dizajna prepoznatljiv je po sofisticiranim enterijerima i prostornim rešenjima koja su nepogrešivo dizajnirana do najfinijih detalja. Saradnja sa Edgardom počela je dizajniranjem prostora sedišta brenda u Firenci, gradu koji naziva svojim pravim domom. Impresivan prostor u okviru arhitekture tipične firentinske palate Corosini pretvoren je u radni prostor i showroom u neverovatnoj igri kontrasta negde izmedju nasledja prošlosti, savremenog dizajna sa jakim vizuelnim pečatom brenda, ali upijajući u sebe vanvremensku lepotu grada.

“Sjajan komad nakita u unutašnjosti palate Corsini u gradu koji nazivam svojim domom“

Edgardo Osorio

AQUAZZURA prostorna scenografija i pozornica na kojoj glavnu ulogu igraju blještavi modeli cipela sastoji se od nekoliko elementa koji u savršenom kontrastu kreiraju vanvremensku atmosferu upijajući u sebe specifičan duh svakog grada od Londona preko New Yorka do Moskve.

U prelepom okruženju ulice Petrovka koja predstavlja jednu od najstarijih i najlepših moskovskih ulica, u biseru klasične ruske arhitekture nalazi se nova AQUAZZURA prodavnica koja predstavlja svojevrtsan omaž tradiconalnoj Ruskoj estetici u duhu prepoznatljivog italijanskog šarma.

“Naša glavna briga bila je da prevedemo neverovatnu arhitekturu grada i da prenesemo to raspoloženje u prostor. Zaljubile smo se u Rusku arhitekturu i želele smo da reprodukujemo taj osećaj u detaljima.“

Cláudia i Catarina Soares Pereira

Raskošna ruska bajka ispričana sofisticiranim jezikom italijanskog luksuza otvara jedno potpuno novo poglavlje u dizajnu modnih prodavnica. Očaravajuće arhitektonsko nasledje i klasična lepota ujedinjeni sa modernom vizijom savremenog dizajna pretvaraju prostor u dogadjaj, a modu u neponovljivo iskustvo….pročitajte više u najnovijem izdanju “Bravacasa“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *